Tæt på

Tilbage

Husk rejseforsikringen - også når du rejser i EU

18-05-2018

Når du tager på ferie i et EU eller EØS-land, skal du huske det blå sygesikringskort. Men vær opmærksom på, at det blå sygesikringskort ikke dækker alt.

Det offentliges hjemmeside, borger.dk oplyser: ”Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport, og i nogle lande heller ikke alle udgifter til sygetransport. Hvis du ønsker at få dækket alle udgifter til syge- og hjemtransport i forbindelse med sygdom eller dødsfald, skal du tegne en privat rejseforsikring.”
Der gælder dog lempeligere regler for hjemtransport fra Finland, Island, Norge og Sverige.

Hvis du akut for brug for lægehjælp, mens du er på ferie, giver det blå EU-sygesikringskort dig kun ret til at blive behandlet på samme vilkår som borgene i det land, du rejser til.

Det betyder, at du kan komme til at betale hele eller en del af behandlingen selv, hvis det samme gælder for sygeforsikrede i det land du besøger.

Med en rejseforsikring er du langt bedre stillet
Hos Vestjylland Forsikring kan du tilvælge en rejseforsikring til din indboforsikring. Den koster blot 844 kr. om året og gælder hele husstanden på ferierejser op til én måneds varighed.

Du får en rejseforsikring, der giver dig tryghed i hele verden. Forsikringen dækker, hvad enten rejsen går til USA, Grækenland eller Kroatien. Vi tilbyder rejseforsikringen i samarbejde med en af landets førende udbydere, Gouda Rejseforsikring. Det giver dig stor sikkerhed på rejsen.

Du får bl.a.

Du kan læse mere om vores rejseforsikring her.

Du er velkommen til at kontakte os på 96 94 96 94 eller via mail til vestjylland@vestjylland.dk.