Tæt på

Tilbage

Før vidste jeg lidt om meget, nu ved jeg meget om lidt

31-07-2023

Posten kom en postgang for sent, så nu kan Finn Andersen fejre 40-års jubilæum hos Vestjylland Forsikring.

Man kan sige meget om Finn. Men det skal man ikke. I hvert fald ikke hvis det står til ham!

Lidt snak bliver det dog til, for den 1. august har Finn Andersen 40-års jubilæum i Vestjylland Forsikring, og jubilaren skal have et par ord med på vejen.

Tilfældigt og ikke tilfældigt

Faktisk begyndte det hele ved en tilfældighed. Planen var nemlig, at Finn skulle begynde på HH efter afsluttet EFG-uddannelse. Men to jobopslag kom i vejen. Ét fra postvæsnet i Aarhus og ét fra Vestjylland Forsikring, der kunne bruge en forsikringselev.

Finn var til samtale først i Aarhus og kort efter i Videbæk. Inden han nåede hjem fra forsikringssamtalen, havde den daværende direktør Jens Kr. Madsen allerede ringet til hjemmet i Dejbjerg og tilbudt ham stillingen – som Finns mor straks takkede ja til på sønnens vegne. Det var jo før mobiltelefonens tid, forstås. Samtidig lå der også et brev med tilbud om job i postetaten. Men posten kom altså en postgang for sent. Nu var der sagt ja.

40 år senere griner Finn Andersen ved erindringen: ”Det var altså helt tilfældigt,” siger han og lader samtidig forstå, at det bestemt ikke er en tilfældighed, at han er blevet i forsikringsselskabet i 40 år.

”Som en af mine nye kolleger siger: Vi har verdens bedste arbejdsplads. Jeg kan også se, at nye virkelig bemærker vores gode forhold. Og så er der jo sket meget i løbet af 40 år,” fortæller jubilaren.

Finn blev i sin tid ansat som medarbejder nummer 9. Nu har han næsten 100 kolleger. I begyndelsen sad han i policeafdelingen, der tog sig af landbrug og privatforsikringer, men da man begyndte at forsikre mindre erhverv, blev Finn inddraget i det arbejde, og nu er han fast mand på erhvervsforsikringer, hvor han er specialist og fungerer som backup for assurandørerne.

I det daglige er han kendt som en medarbejder, der går til opgaverne med flid og omhu, mens han færdes blandt kollegerne med stille, vestjysk lune og oprigtig interesse.

Den største forandring

Vestjylland Forsikring er vokset på alle måder gennem de seneste 40 år. Flere kunder, flere medarbejdere og et langt større kontor, der har lagt adskillige huse til på hjørnerne af Bredgade, Søndergade og Dyrvigsvej.

Finn funderer lidt over udviklingen og siger: ”Men jeg tror, den største forandring er, at i de første år, vidste jeg lidt om meget, nu ved jeg meget om lidt.”

Noget er dog stadig det samme, nemlig ånden i huset.

”Da jeg i sin tid var på forsikringsskole i Rungsted med branchens gulddrenge i 80’erne fik jeg at vide, at vi var et lille bonde-selskab. Men jeg sagde bare: ’Det er jeg stolt af’, for det betyder, at vi er i øjenhøjde med vores kunder. Og sådan er det stadig. Vi gør virkelig, hvad vi kan for at give den bedst mulige service. Det kan jeg godt lide,” siger Finn Andersen.

Pusler for sig selv

Finn Andersen bor i Rækker Mølle, han er gift med Frida, og parret har to børn. I mange år har han brugt meget tid på sin store passion for fodbold, både som spiller og træner. Og når de voksne børn ikke er hjemme, og hustruen er på arbejde, sætter han pris på at pusle for sig selv i hus og have. 

Efter Finn Andersens ønske bliver jubilæet markeret sidst i august med fælles morgenmad for alle medarbejdere og en udvidet frokost sammen med familien og de nærmeste kolleger.