Tæt på

Tilbage

Gode råd ved påkørsel af dyr

01-11-2021

Dag for dag æder mørket sig ind på os, og det har den konsekvens, at antallet af påkørte dyr stiger.

Sidste år var november den måned, hvor der blev påkørt flest hjorte i Region Midtjylland. Her fik Dyrenes Beskyttelse 345 henvendelser, og ud af årets i alt 2618 påkørsler udgjorde oktober, november og december over en tredjedel.

Vi går med andre ord en tid i møde, hvor du skal være ekstra opmærksom, når du færdes på vejene. Derfor får du her hjælp til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude – og hvad du kan gøre for at minimere risikoen for påkørsel.  

Hvis uheldet er ude

Hvad du skal gøre, hvis du påkører et dyr, afhænger af dyrets tilstand.

Undersøg din bil

Inden du kører videre, er det en god idé også at tjekke din bil. Især hvis du har ramt dyret med fronten af bilen. Drypper der kølervæske eller olie ud fra bilen, kan du ødelægge motoren ved at køre videre – og så dækker forsikringen ikke en eventuel skade på din motor.  

Kan du ikke køre videre, og har du som kunde hos Vestjylland Forsikring autohjælp som tilvalg til din bilforsikring, skal du kontakte SOS Dansk Autohjælp på 70 10 80 90. Din bil vil herefter blive transporteret til det værksted, du foretrækker.

Minimér risikoen for påkørsel

Allerbedst er det selvfølgelig, hvis du kan undgå at påkøre et dyr. Det er dog ikke noget, du alene er herre over, men der er nogle ting, du kan gøre for at minimere risikoen:

Hvordan er du dækket?

Skader på bilen efter påkørsel af dyr er normalt dækket gennem din kaskoforsikring, hvor der dog kan gælde en selvrisiko.  Som kunde hos Vestjylland Forsikring kan du tilvælge en såkaldt friskade til din bilforsikring, hvilket bl.a. betyder, at du slipper for at betale selvrisiko ved påkørsel af dyr.