Tæt på

Tilbage

Direktør med øje for det væsentligste

05-07-2023

I 34 år har Jørgen Ladekjær været ansat i selskabet, de seneste 21 år som direktør. 9. juli fylder han 60 år.

Vilje til at vinde. Ordentlighed. Respekt for værdierne. Sjældent har man vel i så høj grad kunnet karakterisere en direktør og et selskab med samme ord, som i tilfældet med Jørgen Ladekjær og Vestjylland Forsikring.

I 34 år har han været ansat i selskabet, de seneste 21 år som direktør. 9. juli fylder han 60 år.

Vilje til at vinde

Ingen i Vestjylland Forsikring er i tvivl om, hvem der er chefen. Det er Jørgen Ladekjær. Med stor ildhu, markant vedholdenhed og en vis utålmodighed har han i mere end 21 år stået i spidsen for selskabet, der i løbet af den periode er vokset fra ca. 30 til knap 100 medarbejdere. Og de seneste 5 ud af 7 år er Vestjylland Forsikring kåret som selskabet med de mest tilfredse kunder.

Selv deler Jørgen Ladekjær gerne æren med bestyrelsen, sine chefkolleger og medarbejdere. For ligesom han som ung både var temperamentsfuld og holdspiller på håndboldbanen, sådan er han også nu på én gang viljestærk chef og holdspiller med en anerkendende og lyttende tilgang. Noget der er vokset gennem årene – og bliver genkendt af chefkolleger.

”Jeg er nok blevet rundere. Også ledelsesmæssigt. Førhen satte jeg min vilje igennem, nu er jeg blevet bedre til at give plads,” siger han.

Ordentlighed

Født og opvokset på en gård med revet gårdsplads blot et fuglefløjt fra Herborg har Jørgen Ladekjær fået ordentligheden med hjemmefra. Her blev der harvet ud i hjørnerne, spildt korn blev samlet op og alle deltog i arbejdet.

Ordentligheden har fulgt ham. Det gælder internt i Vestjylland Forsikring, hvor det er et mantra, at kontakten til kunder, kolleger og driften af forretningen i det hele taget skal være gennemsyret af ordentlighed. Og det gælder branchen som helhed, hvor Jørgen Ladekjær bestrider en lang række tillidsposter.

”Det er afgørende, at vi som branche agerer ordentligt. Derfor er det bl.a. vigtigt, at vi har veluddannede medarbejdere, der kan rådgive ud fra høj faglighed, og ja, ordentlighed,” siger Jørgen Ladekjær.

Respekt for værdierne

Man skal ikke tale længe med Jørgen Ladekjær, før man fornemmer, at respekt for værdier handler om at tage vare på dem. Konkret ved at forsikre hus, bil og alt, hvad der er vigtigt i hverdagen. Men respekten handler også om at fokusere på de menneskelige værdier. Det, der binder mennesker og samfund sammen.

For Jørgen Ladekjær handler det om værdier, der er groet ud af den vestjyske kultur, hvor arbejde, foretagsomhed og fællesskab har skabt grobund ikke blot for overlevelse, men for livsudfoldelse og velstand.

Det er måske sigende, at det netop er i den kultur, at andelsbevægelsen er vokset frem. Og ligesom andelsselskaberne er det gensidige forsikringsselskab ejet af kunderne. Det passer Jørgen Ladekjær.

”Det er fantastisk at være i en virksomhed, hvor vores mål er at have de mest tilfredse kunder. Det driver os. Det er dejligt at være fri af aktionærer, der kræver et bestemt afkast. Det giver frihed til først og fremmest at gøre det godt for kunderne,” siger Jørgen Ladekjær.

Og så alt det andet…

Sammenfaldet mellem direktør og selskab rækker ikke hele vejen. For Jørgen Ladekjær er langt mere end forretning. Han er i høj grad et familiemenneske, der værdsætter samværet med hustruen Jette, parrets tre voksne børn, svigerdatteren og to børnebørn.

Bag temperamentet og den kontante vilje til at vinde er også et menneske, der har let til latter og øje for sine medmennesker og livet i alle dets afskygninger. Heller ikke dét er blevet mindre med årene.

”Jeg er blevet mere reflekterende og tager det ind, som virkelig betyder noget. Jeg er også blevet meget mere følsom, det er den anden side af temperamentet,” siger Jørgen Ladekjær.

Pension har han ingen planer om. Men selvfølgelig ved han, at han ikke fortsætter uendeligt.

”Vestjylland Forsikring har meget dygtige medarbejdere og ledere, som udvikler sig. Jeg nyder at se, dem der tager ansvar og vokser med opgaverne,” siger Jørgen Ladekjær.

Fødselsdagen bliver fejret med familien.

Om Jørgen Ladekjær

Begyndte som assurandør i Vestjylland Forsikring i 1989. Direktør siden 2002.

Inden da blev han uddannet politibetjent og arbejdede nogle år i København.

Han har en lang række tillidsposter og er bl.a. formand for bestyrelsen i Gensidig Forsikring, Nærsikring A/S og Amorta A/S. Desuden bl.a.  bestyrelsesmedlem i Forsikring & Pension, Taksatorringen og Videbæk Energiforsyning A/S.