Tæt på

Tilbage

Stærkt forsikringsresultat i et vanskeligt investeringsår

06-03-2023

Vestjylland Forsikring fik stort overskud af forsikringsdriften, men endnu større underskud på investeringer i 2022.

Vestjylland Forsikring driver en stærk og sund forsikringsforretning. Selskabet fik i 2022 et rekordstort antal nye kunder og formåede at fastholde en større del af de eksisterende kunder. Forsikringsdelen af selskabet havde et resultat på 45,6 mio. kr. før skat.

Alligevel blev det samlede resultat for 2022 et underskud på 13,8 mio. kr. Årsagen til underskuddet var alene et vanskeligt investeringsår, hvor forsikringsselskabets investeringer gav et negativt resultat på knap 63 mio. kr.

Populært sagt består et forsikringsselskab af to dele: En forsikringsdel med præmieindtægter og udgifter til skader og driftsomkostninger. Den anden del er en investeringsvirksomhed, hvor selskabet investerer, så der til enhver tid er økonomi til at leve op til forpligtelserne i forsikringsdelen.

”Vi har igen leveret et stærkt resultat på forsikringsdelen. Men på investeringssiden har vi været ramt af store kursfald på både obligationer og aktier i 2022. Vi har mærket konsekvenserne af krigen i Ukraine, energikrisen og inflationen,” siger Jørgen Ladekjær, adm. direktør i Vestjylland Forsikring.

Jørgen Ladekjær hæfter sig dog ved, at Vestjylland Forsikring har så stærk en økonomi, at det ikke er nødvendigt at realisere tabene i investeringsvirksomheden.

”Vi kan tåle store udsving. For vores kunder får det dårlige investeringsår heller ikke nogen betydning. Den sunde forsikringsforretning betyder, at vi på trods af inflation ikke har hævet priserne ekstraordinært i 2022. Tværtimod har vi sænket priserne og forbedret dækningerne på nogle produkter,” siger direktøren.


Positive forventninger
Jørgen Ladekjær oplyser, at Vestjylland Forsikring har positive forventninger til 2023, fordi udgangspunktet er en sund og robust virksomhed.

”Vores vision om at have de mest tilfredse kunder har vist sig at være en holdbar strategi. I 2022 havde vi den højeste kundetilfredshed, der nogensinde er målt i Danmark.

Vi kan se, at det nytter at stræbe efter at give den bedste service. Og når det gælder investeringerne, så fortsætter vi med vores investeringsprofil og oplever allerede nu en bedring i markedet,” siger Jørgen Ladekjær.


Det siger tallene
Som nævnt er Vestjylland Forsikrings samlede resultat et underskud på 13,8 mio. kr. i 2022. Året før var resultatet et overskud på 60,5 mio. kr.

Resultatet af forsikringsdelen blev på 45,5 mio. kr. i 2022 mod 50,6 mio. i 2021.

Underskuddet i investeringsvirksomheden betyder, at egenkapitalen i 2022 er reduceret fra 621 mio. kr. i 2021 til 607 mio. kr. i 2022.

Se årsrapporten 2022 her