Kontoret holder lukket torsdag 26. maj og fredag 27. maj ifm. Kristi Himmelfartsdag. Har du brug for hjælp uden for åbningstiden, kan du ringe til vores akutnummer 75 15 10 11. Vi ønsker alle en god Kristi Himmelfartsdag.

Tæt på

Tilbage

Gode råd til anvendelse af håndsprit

18-09-2020

Et af de mest effektive midler mod bakterier er håndsprit. Men det er også en brandbar væske, man skal anvende med omtanke.

Vi har alliereret os med Peter Hald, som er sikkerhedsleder ved institut for kemi. Vi har samlet hans bedste råd til brug af håndsprit, så du kan spritte hænder på en effektiv og sikker måde.

Hold øje med alkoholprocenten

Brug den rigtigt – og længe nok

Pas på åben ild og brand

Kend forskel på fup og fakta

  1. Nogle tror, at det er farligt at efterlade håndsprit i biler, når solen bager ind. Men for at spritten kan selvantænde, skal temperaturen nå op på 365 grader.
  2. Andre bekymrer sig om den mængde alkohol, man udsætter sig selv og sine børn for, når man flere gange om dagen spritter hænder. Men videnskabelige studier påviser, at der ikke optages alkohol gennem huden. Man skal dog være opmærksom på, at når man bruger håndsprit ofte, affedter man huden, hvilket kan give tør eller irriteret hud. Det kan derfor være en god idé at bruge en fed håndcreme.
  3. Og så er der historierne om folk, der anvender håndspritten som rusmiddel. Det er korrekt, at den høje alkoholprocent kan have en berusende effekt. Men i Danmark denatureres håndspritten, og det gør spritten decideret udrikkelig.