Tæt på

Husk forsikringen i farten

Det er fedt at komme hurtigt rundt – men husk, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring.

Værd at vide om forsikring af knallert, scooter og speed pedelec

Ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring, hvis du ejer en knallert, scooter eller speed pedelec. Forsikringen dækker, hvis du som fører kommer til at skade andre eller deres ting.

Kaskoforsikring

Du kan vælge en kaskoforsikring, hvis din knallert eller scooter er registreret med en nummerplade. Du kan også tegne en kaskoforsikring til en speed pedelec, selv om den ikke har nummerplade. En kaskoforsikring dækker skader på din knallert, scooter eller speed pedelec ved påkørsel, brand, tyveri m.m.

Ulykkesforsikring

En forsikring af knallert, scooter eller speed pedelec dækker ikke skader på føreren. Hvis du vil sikre dig ved skader, skal du tegne en ulykkesforsikring.

Mest stillede

Spørgsmål

En speed pedelec er en cykel med en elektrisk hjælpemotor, og den må og kan køre op til 45 km/t. En almindelig el-cykel må maksimalt køre 25 km/t.
Derudover er der særlige regler for kørsel på en speed pedelec.

Der er to typer knallerter. Knallert 30, som må køre op til 30 km/t og knallert 45, som må køre op til 45 km/t. En scooter, der kan køre 30 eller 45 km/t bliver betragtet som en knallert.
Det er et lovkrav at have en ansvarsforsikring til knallert.

El-scootere og el-kørestole med en maksimal hastighed på 15 km/t er dækket af indboforsikringen.
Trehjulede kabinescootere bliver betragtet som knallert og skal forsikres som knallert.

Få gratis og uforpligtende rådgivning

Få tjekket om dine forsikringer dækker dit behov. Måske er dækningen ikke fulgt med dit liv. Måske betaler du for meget. Få det tjekket ved et møde med en af vores lokale assurandører. Vi kommer gerne forbi, når du har tid.

Bestil et gratis møde
Tæt på vores kunder