Tæt på

Tilbage

7 gode råd til campingvognsejere

06-05-2019

Dette skal du have styr på, nu hvor campingsæsonen er skudt i gang.

Foråret er over os, og sommeren venter lige om hjørnet. For campingvognsejere er det med andre ord en dejlig tid, vi går i møde. 

Planlægger du at tage på tur med dine nærmeste i campingvognen, kan det være en god idé først at give vognen et forårstjek. Det anbefaler Bjarne Madsen, som er direktør i Vestjysk Campingcenter i Holstebro.

Ifølge Bjarne Madsen er der især 7 ting, du bør tjekke, inden I tager afsted med campingvognen, så I kan nyde ferien uforstyrret og med ro i sindet.

Vedligehold din campingvogn

Bjarne Madsen deler sine råd op i to: vedligeholdelse og sikkerhed. Og når det drejer sig om førstnævnte, anbefaler han, at man som campingvognsejer gør følgende tre ting: 

1. Smøring: Giv alle de bevægelige dele af campingvognen en tur med olien. Smør bl.a. håndtag, hængsler og støtteben og vær generelt opmærksom på at komme godt omkring undervognen. 

2. Vandanlæg: Det kan være en god idé også at tjekke vandanlægget. Især hvis man glemmer at tappe vandet i varmtvandsbeholderen, når campingvognen sendes på vinterferie. Vinterens kulde kan nemlig give frostsprængninger, og det er ærgerligt først at opdage, når man er taget afsted. 

3. Fugttest: Det anbefales også, at du minimum hvert andet år får udført en fugttest af din campingvogn. For hvis fugt først trænger ind, kan det give råd i konstruktionen. Derfor tilrådes det, at du får din vogn regelmæssigt testet hos din lokale campingvognsforhandler.

Undersøg campingvognens sikkerhed 

Med vedligeholdelsen på plads er næste skridt at tjekke campingvognens sikkerhed. Her råder Bjarne Madsen dig til at holde øje med særligt fire ting:

4. Bremser: Kørselsmæssig sikkerhed er naturligvis alfa omega, og derfor skal bremserne tjekkes. Det anbefales, at du får dine bremser tjekket af en fagmand hvert tredje år. Afhængig af, hvor ofte du kører.

5. Dæk: Det er også vigtigt at få tjekket dækkene. Kig efter tegn på mørning eller slid på dækkene og tjek også, om de har det rigtige lufttryk. Kontrollér ligeledes alderen på dækkene. Årstallet står som regel sammen med en kode på siden af dækket, og efter seks år bør du overveje, om de skal skiftes. 

6. Lys: I forhold til sikkerhed skal lysene på campingvognen også tjekkes. Gå alle lys og lygter igennem, så du ved, at du bliver set på vejene.

7. Gastest: Sidst, men ikke mindst, anbefales det, at du hvert andet år får foretaget en test af campingvognens gasanlæg, så eventuelle utætheder og fejl opdages. Igen kan du få det udført hos en autoriseret campingvognsforhandler.  

Få ekstra tryghed med på ferien 

Hvis du følger disse 7 råd, er du ifølge Bjarne Madsen godt garderet – og kan tage på campingtur med ro i sindet.

Der er dog visse ting, man selvfølgelig aldrig kan gardere sig imod. Brandskader, haglbyger, påkørsler eller tyveri kan desværre opstå, og hvis uheldet er ude, er det betryggende at have en kaskoforsikring til campingvognen og dens indbo.

På den måde får du ekstra tryghed med på campingferien.

Få din campingvogn forsikret hos Vestjylland Forsikring - læs meget mere her

Planlægger du snart at tage campingvognen og dine nærmeste med på tur, kan det være en god idé først at give vognen et forårstjek. Her er især 7 ting du bør tjekke: