Tæt på

Tilbage

Danmarks bedste kundeejede forsikringsselskab

15-06-2020

Vi er kåret til årets kundeejede forsikringsselskab af FinansWatch og EY.

- Vi har været nomineret to gange før, så man kan roligt sige, at tredje gang var lykkens gang, siger direktør for Vestjylland Forsikring Jørgen Ladekjær.


Ifølge FinansWatch gives prisen til Vestjylland Forsikring, fordi selskabet i 2019 har formået at levere det, der hedder en combined ratio på 88,2 procent.


Combined ratio - der også kaldes "erstatnings- og omkostningsprocent" - er et vigtigt nøgletal i regnskaber for forsikringsselskaber. Combined ratio opgøres som summen af erstatningsudgifterne plus omkostninger divideret med præmieindtægterne. Combined ratio skal helst ligge pænt under 100 procent, og det gør den altså klart for Vestjylland Forsikrings vedkommende.


Indtægtsvækst
- Det fine tal skyldes blandt andet, at vi i 2019 havde et godt år skadesmæssigt set, siger Jørgen Ladekjær.
Det flotte tal er dog ikke en ensom svale. Når man ser på de seneste fem år, ligger Vestjylland Forsikrings gennemsnitlige combined ratio også blandt de bedste.


Derudover ligger selskabet i den pæne ende blandt de kundeejede selskaber, når man ser på væksten i bruttopræmieindtægter - både det seneste år og over en femårig periode.


I det hele taget er det gået godt for Vestjylland Forsikring; i 2019 fik selskabet en nettotilgang på kunder på 6,7 procent, så der nu er over 30.000 kunder i alt. Fremgangen førte til, at bruttopræmie-indtægterne steg med 8,9 procent til godt 311 millioner kroner. Jørgen Ladekjær er ikke i tvivl om, hvor æren for fremgangen skal placeres.

- Vi ville ikke have haft den fremgang, hvis vi ikke også har de mest tilfredse kunder; og det har vi, fordi vi har så dygtige medarbejdere, siger han.


Tilfredshed vigtigst
Selv om Jørgen Ladekjær naturligvis er glad for, at Vestjylland Forsikring bliver udpeget til Danmarks bedste forsikringsselskab, er han endnu gladere for den store kundetilfredshed.


- Tingene hænger selvfølgelig sammen. Vi ville ikke kunne præstere de resultater, vi gør, hvis ikke også vi havde tilfredse kunder og tilgang af nye kunder, siger han.


Prisen som bedste kundeejede forsikringsselskab har selvfølgelig stor værdi, især indadtil i organisationen, understreger han.


Kåringen og undersøgelsen bag prisen er en del af rapporten Årets Finansvirksomhed, der udgives af FinansWatch i samarbejde med EY. I sidste uge blev en anden lokal virksomhed også præmieret, idet Landbobanken blev hædret med titlen som årets bank. Så det går godt lige nu for de lokale firmaer inden for finans og forsikring.