Tæt på

Tilbage

Vestjylland Forsikring er del af markant trend

05-01-2023

Kundeejede selskaber slår aktieselskaber på kundetilfredshed.

Vestjylland Forsikring er del af markant trend

Kundeejede selskaber som Vestjylland Forsikring slår aktieselskaber på kundetilfredshed. Det giver bonus at fokusere på kunderne.
 

Pensions- og forsikringsvirksomheder, der er ejet af kunderne, har de mest tilfredse kunder. Det viser den seneste måling fra EPSI-rating Danmark. Faktisk snuppede de kundeejede selskaber alle pladserne i top 10.

Ifølge Tænketanken Demokratisk Erhverv er det markant, at kunderne er mere tilfredse med demokratiske virksomheder end rent kommercielle. Det er der en naturlig forklaring på, mener tænketankens direktør Andreas Jørgensen:

”Tillid er afgørende i den finansielle sektor, hvad end det handler om bank, forsikring eller pension. Demokratiske virksomheder er sat i verden for at sikre gode produkter til kunderne og ikke for at tjene penge til aktionærerne. Når det står klart for kunderne, så er det væsentligt lettere at opbygge tillid” siger han.

Tænketanken Demokratisk Erhverv er en interesseorganisation for demokratiske virksomheder.

Frihed i kundefokus

Vestjylland Forsikring er netop et eksempel på et kundeejet selskab – og helt i tråd med trenden toppede selskabet igen i 2022 listen som selskabet med de mest tilfredse kunder.

For direktør Jørgen Ladekjær er selskabsformen i høj grad en positiv drivkraft i virksomheden, som er vokset markant.

”Det giver en stor frihed, at vi ikke skal tænke på at tilfredsstille aktionærer. Det præger hele organisationens tankegang, at vi ikke kun skal sælge forsikringer, vi skal også yde den bedste service, når kunderne har en skade. Vi er drevet af et ønske om at have de mest tilfredse kunder,” siger Jørgen Ladekjær.

Han vurderer, at de kundeejede virksomheder passer godt til tiden, fordi der er øget fokus på fællesskab og bæredygtighed.

”For et par år siden var crowdfunding meget italesat, og man hørte ideer om at gå sammen om at etablere små forsikringsselskaber ud fra det solidariske princip. Det pudsige er, at Vestjylland Forsikring og flere andre demokratiske virksomheder i virkeligheden er et udtryk for crowdfunding. I gamle dage kaldte man det andelsbevægelsen, og det er præcis i den tradition, vi har vores rødder,” siger Jørgen Ladekjær.

 

Om demokratiske virksomheder

Vestjylland Forsikring er et kundeejet selskab og en del af traditionen med demokratiske virksomheder i Danmark.

Demokratiske virksomheder:


Kilde: Ekspertarbejdsgruppe om demokratiske virksomheder