Tæt på

Tilbage

Øget risiko for at tyve stjæler brænde

18-10-2022

Vestjylland Forsikring dækker tyveri af brænde. Men tag dine forholdsregler, så du undgår ærgrelse og tab.

Prisen på et tårn brænde er i løbet af få måneder mere end fordoblet i pris.

Sammen med stærkt forhøjede varmepriser og mangel på træpiller betyder det, at risikoen for brændetyveri er steget. Spørgsmålet er så: Er brænde dækket af indboforsikringen?

”Ja, det er det. Indboforsikringen dækker også tyveri af brænde, som befinder sig ved et helårshus,” svarer Lars Bue Nørbjerg, skadechef hos Vestjylland Forsikring.

Skadechefen gør opmærksom på, at forsikringen derimod ikke dækker brænde, der ligger frit tilgængeligt ved sommerhuset, når det er ubeboet

4 gode forholdsregler

Hvis du vil passe godt på dit brænde, er rådene:

Fyr kun med godkendt brændstof

Som konsekvens af høje priser og stor efterspørgsel på træpiller er nogle begyndt at fyre med solsikkepiller eller andre alternative biobrændsler.

Alternative brændsler kan kræve højere afbrændingstemperaturer og danne mere aske end træpiller. Det er derfor nødvendigt at undersøge, hvad det er forsvarligt at fyre med i den brændeovn eller det fyr, man har.

”Det vigtigste er, at man ikke udsætter hverken mennesker eller sit hus for fare ved at vælge et alternativt brændsel. Dernæst kan det også få konsekvenser for erstatningen, hvis man anvender et andet brændsel end det, ovnen eller fyret er godkendt til,” siger Lars Bue Nørbjerg.

Overvejer man at skifte træpiller ud med et alternativ, lyder skadechefens råd:

”Mit råd er først og fremmest at følge de anvisninger, der er på enten ovnen eller fyret. Hvis man overvejer at fyre med alternative brændsler, så få en skorstensfejer til at vurdere, hvad der er forsvarligt. Og få ham til at skrive en erklæring på hans vurdering, så du kan vise, at du har handlet forsvarligt,” siger Lars Bue Nørbjerg.

Har du spørgsmål til din dækning, er du altid velkommen til at kontakte os.