Tæt på

Tilbage

Vand, vand og vand – sådan er du dækket

18-01-2023

Oversvømmelsesordning, hvis vandløb, åer og søer går over deres bredder.

Vand, vand og vand – sådan er du dækket

Hvis vandløb, åer og søer går over deres bredder, kan skader som følge af oversvømmelsen være dækket af den såkaldte oversvømmelsesordning, som administreres af Naturskaderådet.

Der skal dog være tale om så ekstremt vejr, at det statistisk set kun optræder hvert 20. år, en såkaldt 20-års hændelse.

Få hurtigt overblik med Naturskaderådets video: 

Oversvømmelsesordningen betyder, at du kan være dækket i forbindelse med ekstremt vejr, selv om skader efter oversvømmelse fra vandløb og søer som regel ikke er dækket af forsikringen.

For at være dækket af ordningen skal man have en brandforsikring, som typisk er en del af en indbo- eller husforsikring. Ordningen finansieres da også af en afgift på alle brandforsikringer.

4 gode råd…

Hvis vandet er trængt ind i din bolig, er det vigtigt, at du

… og 3 nyttige fakta

Hvad er oversvømmelse fra vandløb og søer?
Ved oversvømmelse fra vandløb og søer forstås oversvømmelse på grund af ekstrem høj vandstand i de pågældende vandløb og søer. En vandstand er ekstrem, hvis den statistisk set forekommer sjældnere end hvert 20. år.

Det er Miljøstyrelsen, der vurderer sjældenheden.

Hvad er Naturskaderådet?
Naturskaderådet er et uafhængigt råd udpeget af erhvervsministeren. Rådet afgør, om der har været stormflod, oversvømmelse fra vandløb eller søer, tørke og stormfald.

Det er forsikringsselskaberne, der modtager og behandler anmeldelser af stormflods- og oversvømmelses-, og tørkeskader og afgør, om der skal udbetales erstatning i den enkelte sag.

Hvem betaler Naturskaderådets katastrofeordninger?
Alle forsikringstagere med en brandforsikring er med til at finansiere stormflods- og oversvømmelsespuljen gennem en afgift på de bygnings- og løsørepolicer, der dækker brandskader.

Råd til forebyggelse af skader ved kraftig regn og skybrud

Beskyt dit hus imod vandindtrængen ved skybrud