Tæt på

Hvis dit ur er købt hos autoriseret forhandler (Authorized Dealer, A.D.)

Det samme gælder, hvis uret ikke kan leveres inden for rimelig tid. På dette særlige urmarked kan ”rimelig tid” godt være mere end to år.

Hvis dit ur er købt hos uautoriseret forhandler (Grey dealer)

Hvis dit ur er købt af en privatperson

Sådan erstatter vi ure, der består af ædelmetal og/eller stål

Erstatning af et ur afhænger af, hvilket materiale uret består af:

  1. Består eller indeholder uret: hvidguld, guld, platin, sølv, perler og ædelsten krans, urkasse, urskive eller lænke/rem, bliver uret betragtet som ”særlig private værdigenstande”. Uret kan derfor ikke dækkes for pludselig skade, simpelt tyveri og har en begrænsning i dækningen på 15% af indbosummen. Vær derfor opmærksom på, at alle dine smykker er dækket af denne sum og ikke blot uret.
  2. Er uret et almindeligt stålur, bliver det betragtet som ”almindelig privat indbo”.
    Uret kan dækkes for pludselig skade (tilvalgsdækning) med op til 73.300 kr. (indeks 2023), simpelt tyveri, og der er ingen begrænsning i dækningen ved tyveri, så længe alle dine værdier kan indeholdes i indbosummen.

Krav om dokumentation

For at få erstatning må man kunne dokumentere eller sandsynliggøre, at man har haft de beskadigede eller stjålne genstande, og at alder og genanskaffelsespriserne er, som der er opgivet ved anmeldelsen af skaden.

Dokumentation kan bestå af: 

Få vurderet arvestykker

Arver du et ur eller smykke, får du typisk ikke dokumentation som nævnt ovenfor. Derfor er det en god idé at få uret/smykket vurderet hos en urmager eller guldsmed og betale, hvad en fysisk vurdering måtte koste.

I forbindelse med vurderingen skal urmager/guldsmed udarbejde et vurderingsbilag med beskrivelse af uret/smykket og notere: mærke, model, alder, metallets lødighed, karat, kvalitet mv.

Vurderingsbilaget skal underskrives med dato og firmaoplysninger på urmager/guldsmed. 

Det er en rigtig god idé ikke at opbevare dokumentation sammen med uret/smykket. Dokumentationen skal opbevares særskilt andet sted.  

Det bedste er at opbevare ure og smykker i en boks i banken, men det er ikke altid praktisk ved løbende brug af ur/smykke.  

En anden mulighed er at have en tyverialarm - gerne kombineret med et godkendt værdiskab.