Tilbage
Gode råd ved påkørsel af dyr
10-12-2020
Vi har samlet et par gode råd til hvad du skal gøre, hvis et dyr påkøres - og hvad du kan gøre for at minimere risikoen.
Hvis dyret er påkørt
- Hvis dyret er såret eller løbet væk, skal du ringe til Dyrenes Vagtcentral på 1812. Giv dem en præcis beskrivelse af, hvor du befinder dig og markér gerne din lokation med en genstand.
- Gå aldrig hen til et såret dyr og forsøg heller ikke at følge dets spor, hvis det er stukket af. Dyrenes Vagtcentral sender nemlig en schweisshund ud for at finde dyret, og derfor må du ikke ødelægge dets spor.
- Hvis dyret er dødt, skal du i stedet kontakte Falcks vagtcentral på 70 10 20 30.
Undersøg din bil
- Husk, at tjekke din bil inden du kører videre. Især hvis du har ramt dyret med fronten af bilen.
- Drypper der kølervæske eller olie ud fra bilen, kan du ødelægge motoren ved at køre videre – og så dækker forsikringen ikke en eventuel skade på din motor.
Minimér risikoen for påkørsel
- Hold øje med vildtskiltningen
- Vær ekstra opmærksom ved solopgang og solnedgang – især ved tætbevoksede rabatter
- Sænk farten, hvis du i mørke ser reflekser fra dyrenes øjne
- Husk, at én hjort sjældent kommer alene
- Pas på med at undvige dyret, hvis det kan bringe dig selv og andre i fare.
Hvordan er du dækket?
Skader på bilen efter påkørsel af dyr er normalt dækket gennem din kaskoforsikring, hvor der dog kan gælde en selvrisiko. Som kunde hos Vestjylland Forsikring kan du tilvælge en såkaldt friskade til din bilforsikring, hvilket bl.a. betyder, at du slipper for at betale selvrisiko ved påkørsel af dyr.
Kan du ikke køre videre, og har du som kunde hos Vestjylland Forsikring autohjælp som tilvalg til din bilforsikring, skal du kontakte SOS Dansk Autohjælp på 70 10 80 90. Din bil vil herefter blive transporteret til det værksted, du foretrækker.