Tæt på

Tilbage

Pas godt på dine børn

29-04-2019

Gode råd til forsikring af dig og din familie

Med forsikringer til hele familien kan du koncentrere dig om de gode oplevelser med dine børn. Her handler det om at sikre, at familieøkonomien stadig kan bære, hvis der skulle gå noget galt. Vi har samlet en række gode råd til dig med små børn, store børn og delebørn.

1 Hvis dit barn kommer til skade

Når du får et barn, oplever du sikkert som mange andre forældre et væld af bekymringer. Nogle af de første handler som regel om helbred. Vokser og udvikler den lille sig godt nok?

Som årene går, flytter bekymringerne sig til mere koncentreret at handle om uheld. For hvad nu hvis dit barn kommer ud for en ulykke? Det kan være alt fra at vælte på cyklen eller snuble i skolegården.

Så kan det være en fordel med en børneulykkeforsikring. Den sikrer, at dit barn får udbetalt en forsikringssum, hvis ulykkestilfældet resulterer i et varigt mén. En børneulykkesforsikring dækker også skader, der sker i daginstitutioner og skole. Derfor er den relevant allerede, når barnet bliver født.

2 Store og små ulykker

Ulykker kan være mange ting og nogle gange lyder det mere alvorligt, end det behøver at være. Det kan være alt fra et brækket ben på skiferien til at få slået en tand ud i et uheldigt sammenstød på fodboldbanen.

Men selv de små af slagsen kan koste dit barn dyrt ikke at rette op på. Med en børneulykkeforsikring hos Vestjylland Forsikring er der dækning af tandskader og brilleskader.

3 Prioritér hinanden ved sygdom

Det kan virke uretfærdigt, men alligevel sker det, at børn bliver ramt af en kritisk sygdom. Når det alligevel rammer en familie, handler det om at være der for hinanden. Mange oplever, at det som forældre kan være svært at finde det ekstra overskud, som skal til med et sygt barn, fuldtidsjob og måske raske søskende, som ikke må føle sig overset.

Hos Vestjylland Forsikring vil vi gerne hjælpe hele familien. Med en børnesygeforsikring får dit barn en udbetaling ved udvalgte kritiske sygdomme. Det betyder, at I skal bekymre jer knap så meget om økonomi og i stedet bruge kræfter på familien og dit barn. Det kan give lidt luft i budgettet til ekstra behandling og hjælpemidler.

4 Skade på andres ting

Som forælder kan du komme til at stå i en situation, hvor dit barn har forvoldt skade på andres ting. Det kan både være i den alder, hvor alle skabe og reoler skal tømmes – også for glasvaser og porcelænsfigurer.

Med en ansvarsforsikring er hele husstanden dækket. Det gælder både voksne og børn. Så skal du ikke bekymre dig om erstatning for ødelagte ejendele, hvis du er erstatningsansvarlig. Det samme gælder, hvis der er tale om personskade.

5 Hvem erstatter skolens iPad?

Har du børn i skolealderen? Så har du sikkert også mødt behovet for elektronik i undervisningen. I dag stiller skolerne ofte iPads og lignende elektronisk udstyr til rådighed. Men hvad nu, hvis dit barn kommer til at ødelægge det?

Her gælder de helt almindelige regler for erstatningsansvar. Det vil sige, at eleven, altså dit barn, ikke kan gøres ansvarlig, hvis skolens udstyr går i stykker ved et uheld. Det er naturligvis en anden sag, hvis eleven har været direkte skyld i skaden.

Hos Vestjylland Forsikring har vi et ønske om, at alle kommer hurtigt videre efter en skade. Derfor har vi valgt at erstatte skolens elektroniske udstyr i begge situationer.

Hvis dit barn til gengæld har sin egen computer eller iPad med i skole, er ansvaret jeres eget. Sammen med en ansvarsforsikring følger en indboforsikring, der dækker iPads på samme måde som jeres øvrige indbo.

6 Fra barn til voksen

Når de små er blevet store nok til at flytte hjemmefra, behøver du ikke slippe dem helt – i hvert fald ikke forsikringsmæssigt.

Dit udeboende barn er dækket af familiens indboforsikring frem til sin 21 års-fødselsdag, hvis barnet bor alene. Herefter kan du med fordel rådgive dit barn, som nu nærmere er en ung voksen, med at finde de rette forsikringer til voksenlivet.

7 Når du tager børnene med på ferie

Vi vestjyder elsker at rejse og holde ferie med familien. Når du rejser til udlandet med børn, er de som standard dækket af forældrenes rejseforsikring.

Har du delebørn, skal du være opmærksom. Undersøg på forhånd, hvordan dine børn er dækket med din eller den anden forælders rejseforsikring. Reglerne kan variere fra selskab til selskab – og der er ingen grund til at købe en ekstra rejseforsikring til børnene, bare fordi du er i tvivl.

Hos Vestjylland Forsikring er delebørn under 21 år, der bor hos den anden forælder, dækket af forsikringen, når de rejser i udlandet sammen med forsikrede.

8 Også sikret ved farlig sport

Nogen er vilde med fodbold, andre med svømning og for den tredje er det ridning, der hitter. Vores børn har mange forskellige fritidsinteresser.

Dyrker dit barn kampsport, motocross eller andet, der kategoriseres som farlig sport? Så skal du lige tage et ekstra kig i jeres forsikringspapirer. Hos Vestjylland Forsikring dækker vi allerede som standard nogle former for farlig sport med en ulykkesforsikring – er din med?

9 Når dine børn får kørekort

Øvelse gør mester. Sådan har vi sagt til vores børn fra starten, når de skulle lære noget nyt. Det gælder selvfølgelig også, når de skal blive trygge bag rattet med deres nye kørekort.

Med ungedækning optjener dine hjemmeboende børn anciennitet som bilist, når de låner forældrenes bil. På den måde kan de få billigere forsikring hos Vestjylland Forsikring den dag, han eller hun selv får bil.

10 Hvis der opstår tvivl

Når det kommer til at passe godt på dine børn og vælge de rigtige forsikringer, kan der hurtigt opstå tvivl. Derfor er vores vigtigste råd at spørge om hjælp.

Vi sidder altid klar ved telefonen til at svare på dine spørgsmål. For hvad dækker din forsikring egentlig? Er du over- eller underforsikret? Har hverdagen ændret sig uden, at forsikringerne er fulgt med?

Ring til os på 96 94 96 94 eller send en os en besked. Så finder vi den rigtige løsning til dig sammen.