Tæt på

Tilbage

Halvér din risiko for indbrud med en alarm

10-12-2019

Tyverialarmer i private hjem har en stor effekt i det midt- og vestjyske område

Det fortæller Skadeschef i Vestjylland Forsikring, Lars Bue Nørbjerg, som har regnet på kundetallene fra 2014 til 2018.

- Ud fra vores kundepolicer kan vi se, at risikoen for indbrud halveres, hvis man har en tyverialarm installeret i sit private hjem, siger han og påpeger, at tallene kun bygger på alarmer, som er godkendte af Forsikring & Pension (F&P).

Forebyggende og psykologisk effekt

Hos Lund & Erichsen i Herning er de eksperter i netop alarmsystemer. Og ifølge afdelingsleder, Per Skott, er det især den forebyggende effekt ved alarmer, som skaber værdi.

- Dygtige tyve kan tømme et hus på få minutter, så det er meget sjældent, at man fanger dem i aktion. Men når de skal udvælge et eller flere huse på en gade, vil de jo typisk vælge de huse fra, som har en alarm, der kan sætte lys og lyde i gang, siger han.

Udover den forebyggende effekt ved alarmer skal man ifølge Lars Bue Nørbjerg fra Vestjylland Forsikring heller ikke underkende den psykologiske effekt.

- Det handler ikke kun om sikring mod tyveri. Det handler også om tryghed. Den psykologiske del er nok det største problem for mange. Erstatningen hjælper vi med, men vi kan ikke fjerne den utryghed, som folk kan få efter et indbrud, siger han.

Sådan kommer du nemt og billigt i gang

Hvis du overvejer at få en alarm installeret i dit hjem, kan du ifølge Per Skott fra Lund & Erichsen komme i gang nemt og billigt.

- Mange af dem, som får alarmer i dag, begynder med ’starterkits’ til ganske få penge. Man skal selv installere det, og den er ikke koblet op på en kontrolcentral eller F&P-godkendt, men så er man da i gang, siger han.

For omkring 2.500 kroner kan du ifølge Per Skott få en startpakke bestående af centraludstyr, rumdetektor, åbningskontakt og sirener. Det er lavet til, at man selv kan installere det via smartphone og QR-koder, og så får du besked på telefonen, hvis alarmen går i huset.

Kontrolcentral giver ekstra tryghed

Men det er ikke alle, der har lyst til tage hjem og efterse huset, hvis alarmen er gået. Her kan der være værdi i at få den installeret af en professionel og få den koblet op på en kontrolcentral.

- Kontrolcentralen kan se, hvad der foregår i huset, og kan sende en vagt ud, som kan sikre huset. Er der brudt døre ind eller smadret vinduer, er det jo vigtigt, at der bliver handlet hurtigt, siger Peter Skott og uddyber.

- Der bliver vagten ens stedfortræder, hvis man enten ikke er hjemme, eller ikke har lyst til at selv at tjekke.

Få rabat på indboforsikring med en F&P-godkendt alarm

Når en professionel installerer alarmer med overførsel til kontrolcentral, er den også godkendt af F&P. Den løsning koster ifølge Per Skott typisk omkring 5-6000 kroner, og man betaler 100 kroner i abonnement om måneden.

Det er selvfølgelig dyrere end gør-det-selv-løsningen. Men hos Vestjylland Forsikring kan du faktisk få rabat på din indboforsikring, hvis din alarm er F&P-godkendt og koblet op på en kontrolcentral.

- Vi har jo en fælles interesse i at begrænse risikoen for skader. Når vores tal viser, at man kan halvere risikoen for indbrud med en F&P-godkendt alarm, giver det for os god mening at tilbyde vores kunder en rabat, siger Lars Bue Nørbjerg og uddyber.

- Og kan alarmen samtidig være med til at give kunden tryghed, så er det jo bare en ekstra bonus, siger Lars Bue Nørbjerg.

Sådan kan du selv sikre dit hjem bedst mod indbrudstyve: