Tæt på

Tilbage

Husk at forny dit blå sygesikringskort

02-06-2022

Planlægger du at rejse til Europa til sommer, bør du tjekke udløbsdatoen på dit blå EU-sygesikringskort.

Det blå kort, som giver ret til sundhedsydelser på lige vilkår med borgerne i det land, du opholder dig i, blev indført i 2014. Men mange danskere er ikke opmærksomme på, at kortet kun gælder i 5 år.

Ifølge Ritzau udløber op mod 600.000 danskeres EU-sygesikringskort alene i år. Og her skal du være opmærksom på at du selv skal sørge for at forny det - det kan tage 2-3 uger.

Vi anbefaler dig derfor at tjekke, om dit kort stadig er gældende - og ellers forny det hurtigst muligt, så du undgår en dyr og ubehagelig overraskelse, hvis uheldet er ude.

Det blå EU-sygesikringskort er gratis, og du kan bestille det online her.

Ud over, at du skal medbringe det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til Europa, anbefaler vi, at du supplerer EU-sygesikringskortet med en årsrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen giver dig i mange tilfælde mulighed for at blive behandlet på et privat hospital – ligesom du slipper for selv at skulle betale eller lægge penge ud og bøvle med refusion, når du kommer hjem fra rejsen.

Måske vigtigst af alt – så dækker årsrejseforsikringen også hjemtransport, hvis du kommer alvorligt til skade og får brug for at blive transporteret hjem.

Min side kan du se, om du har tilvalgt årsrejseforsikring, som er et tillæg til din indboforsikring.

Ønsker du at tale med os om årsrejseforsikringen, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 96 94 96 94 eller vestjylland@vestjylland.dk.