Tæt på

Tilbage

Ny forsikring af gamle biler

15-06-2017

Nu kan du også forsikre din veteranbil eller klassiske bil hos Vestjylland Forsikring

Finn Dose i sin fine MG fra 1953, der oprindeligt er bygget som en sportsvogn. Alle Finn Doses biler er ude at trille hvert år, men skal han køre længere, foretrækker han Jaguaren og dens uovertrufne køreegenskaber.

Finn Dose i sin fine MG fra 1953, der oprindeligt er bygget som en sportsvogn. Alle Finn Doses biler er ude at trille hvert år, men skal han køre længere, foretrækker han Jaguaren og dens uovertrufne køreegenskaber.


Vestjylland Forsikring har netop lanceret en ny forsikring af veteran- og klassiske biler, og man har allerede kort efter lanceringen mærket stor interesse for den.

Læs mere om den nye forsikring her >

”Det er efterspurgt, at man kan have alle sine forsikringer ét sted, så vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde forsikring af veteran- og klassiske biler,” siger Anders Christensen, forsikringsteknisk chef hos Vestjylland Forsikring.

Den nye forsikring er målrettet de mange, der har en veteran- eller klassisk bil som hobbybil, som kun kører en del af året, og som ejeren hygger sig med at passe godt på.

Netop fordi ejerne af veteranbiler er forsigtige bilister og omhyggelige med at holde bilerne, kan Vestjylland Forsikring tilbyde forsikringen til en lav pris.

Desuden er der ikke noget krav om, at ejeren skal være medlem af en veteranklub eller lignende for at tegne forsikringen.

Det hele ét sted
Veteranbilejer Finn Dose har netop haft besøg af assurandør Jesper Buur fra Vestjylland Forsikring. Nu skal Doses fire veteranbiler og den klassiske bil også forsikres der.

”Det er dejligt at kunne samle sine forsikringer ét sted. Det giver en god fod fornemmelse. Det handler jo i høj grad om tillid, når det gælder forsikringer,” siger Finn Dose.

Første kunde forsikrer fem biler
Finn Dose er blandt de allerførste kunder, der tegner den nye forsikring til veteran- og klassiske biler hos Vestjylland Forsikring.

Han har ikke færre en fem fra før 1992, fire veteranbiler og en klassisk bil. Den ene mere lækker end den anden.

Finn Dose, oprindelig fra Videbæk, nu bosat i Snejbjerg har sine fem biler parkeret i Herning Autogalleri. Det er her han pudser, plejer og polerer, så bilerne blinker om kap med ejerens lyst til at berette historierne, der hører til.

Doses flødehvide Mercedes fra 1964 har han købt i USA. Oprindeligt var den solgt til Holland, og på det diplom, han har fået tilsendt fra Mercedes i Tyskland, kan man blandt andet læse, at bilen er leveret den 13.02.1964 i farven Hell Beige, lys Beige. Hvem, den har fragtet rundt, er ikke til at vide, men tæt på bilen kan man bare give fantasien gas.

Det samme lader sig gøre ved den røde MG fra 1953, der lokker med bløde former og rig mulighed for vind i håret. Sidder du her, er du hurtigt i fantasien en tur på vej gennem Englands venlige grønne landskab.

Og når Finn Dose starter sin røde Mustang, brøler den 4,7 liter store V8 motor så bramfrit, at man må være decideret anti-bilist for ikke at smelte bare en smule.

Sæder som en sofa
Finn Dose brummer selv lidt. Han kan lide sine biler, MG’en, Mustang’en, Mercedes’en – som i øvrigt har en yngre søster - og så en dybblå Jaguar XJ fra 1975.

Den sidste har sæder som en sofa. Finn Dose har renset og farvet det originale indtræk, så det tager imod handskeblødt og gyldent. Både indtrækket og lakken har han gennemarbejdet adskillige gange.

”Det er i øvrigt en L-model,” fortæller han og forklarer, at den har ekstra længde bagtil.

Han kan godt skrue lidt på bilerne. Men det er ikke derfor, han har dem.

”Gamle biler har nogle detaljer og noget design, som skiller sig ud fra det, biler har i dag. Det kan jeg godt lide. Jeg kan specielt godt lide at have forskellige biler. Der er også altid knyttet historier til bilerne, det er det, der gør det sjovt. Og så at pudse, pleje og polere dem,” fortæller Finn Dose.

FAKTA

Veteran: En bil er en veteranbil, når den er ældre end 35 år fra første registreringsdato.

Klassisk: En bil er en klassisk bil, når den er ældre end 25 år fra første registreringsdato.