Tæt på

Tilbage

Rekordår hos Vestjylland Forsikring

23-02-2018

Et godt ry og ihærdige medarbejdere forklarer fremgang, vurderer direktør Jørgen Ladekjær

Vestjylland Forsikring fik i 2017 flere nye kunder end nogensinde før.

Samtidig landede selskabet et overskud på 80,8 mio. kr. efter skat, en forbedring på 35,6 mio. kr. i forhold til året før.

”Det er et meget tilfredsstillende resultat, og det er er især positivt, at vi bliver ved med at tiltrække nye kunder,” siger Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring.

Vestjylland Forsikring har de seneste to år ligget i den absolutte top, som nummer ét og to, i den landsdækkende EPSI-rating af kundetilfredshed, og Jørgen Ladekjær vurderer, at tilgangen af nye kunder netop skyldes, at det gode ry spreder sig.

”Vi mærker, det betyder noget for kunderne, at medarbejderne i hverdagen fokuserer på at give den bedste kundeservice, hvad enten kunden køber en forsikring eller anmelder en skade. Ihærdigheden over for den enkelte kunde kan ses på den høje tilfredshed, og den kan aflæses i tilgangen af kunder,” siger han.

En god investering

En del af overskuddet i 2017 skyldes, at der har været afsat flere penge til skader end, der var behov for. Samtidig bidrager selskabets investeringsdel med et overskud på 56,8 mio. kr. Særskilt bidrager investeringen i Vestjysk Bank med en gevinst på 43 mio. kr.

”Det er jo ikke et realiseret overskud, da vi stadig har aktierne. Det viser os dog, at det var en god beslutning, at vi gik med i den gruppe af investorer, der købte statens aktier i banken. Desuden glæder det os, at vi har været med til at sikre en samarbejdspartner og et pengeinstitut med stor lokal betydning,” siger Jørgen Ladekjær.

Altid personlig – også online

Vestjylland Forsikring er ejet af kunderne, og strategien er, at god økonomi skal komme kunderne til gavn. Derfor bliver priser og produkter løbende justeret, ligesom den gunstige økonomi også skal bruges til at udnytte nye digitale muligheder.

”Vores kendetegn er den personlige betjening, og den værner vi om. Men til dem, der ønsker det, vil vi supplere med brugervenligt online salg og kundeservice. For et lokalt forankret forsikringsselskab som os, er det uhyre vigtigt, at vi er tilgængelige, og det kan netop betyde, at vi finder nye måder at møde kunderne på,” siger Jørgen Ladekjær.

Direktøren ser den digitale udvikling som et plus for såvel kunder som medarbejdere:

”Udnytter vi teknologien rigtigt, kan den også frigøre medarbejdere fra mere rutineprægede opgaver, så tiden i stedet kan bruges på personlig, meningsfuld kundekontakt.”