Tæt på

Tilbage

Sådan passer du på dit høreapparat

07-01-2021

Mundbind er blevet en stor del af vores hverdag. Og det kan især give problemer for dig, som bruger høreapparat.

For når mundbindselastikken tages på og af, er der risiko for, at høreapparatet, som typisk sidder bag øret, ryger med. Det fortæller Lars Braüner, som er indehaver af Vestjyllands Hørecenter.

- I de seneste par måneder har vi oplevet en fordobling af kunder, som har tabt deres høreapparater. Især dem, som skal bruge høreapparat for første gang er udsatte, da de i forvejen ikke er vant til at tænke over det.

Lars Braüner giver dig her tre gode råd til, hvordan du passer på dit høreapparat, når du bruger mundbind.

1. Gør dette simple trick til en rutine   

Man kan let forfalde til at hive mundbindet af, når man er kommet ud fra en butik eller et supermarked. Men ifølge Lars Braüner kan man med fordel benytte sig af et simpelt trick til at tage mundbindet af.

- Tag dine pegefingre ind under de øverste elastikker og før elastikken op over og bag høreapparatet. Hvis man gør dét til en rutine, undgår man, at elastikkerne filtrer sig sammen med høreapparatet – og eventuelt også ens briller.

Tjek Vestjyllands Hørecenters egen instruktionsvideo her.

2. Tag mundbindet på og af i rolige omgivelser

Det er de færreste, som ønsker at have mundbind på i længere tid end højst nødvendigt. Derfor tager man det typisk på, lige inden man går ind et sted, og man hiver det af som det første, når man kommer ud.

Men ifølge Lars Braüner gør man klogt i at finde nogle rolige omgivelser.

- For det første er der større chance for, at du får taget mundbindet korrekt på og af, hvis der er ro omkring dig. For det andet er det nemmere at finde høreapparatet igen, hvis du skulle være uheldig at tabe det, siger han og understreger:

- Hellere tage mundbindet af på en bænk eller i din bil, end foran en butik med mange mennesker.

3. Brug visir eller spænde

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du bruger andre redskaber til at dække mund og næse – eller opgraderer dit mundbind.

- Nogle af vores kunder vælger at bruge visir i stedet for mundbind. Så er man ude over problemet med elastikkerne rundt om ørene. Andre vælger at sætte mundbindet op i en spænde bag på hovedet, men det er selvfølgelig ikke for alle, siger Lars Braüner og fastslår, at du med de to første råd burde komme sikkert gennem hverdagen.  

Hvis uheldet er ude

Skulle du være uheldig at tabe dit høreapparat, er der ifølge Lars Braüner nogle ting, du skal være opmærksom på.

- Ved mange høreapparater er det muligt at få koblet en GPS-tracker på via en app. Det fungerer lidt lige som Find My iPhone. Dermed kan du lokalisere, hvor dit tabte høreapparat befinder sig.

Ligeledes har du mulighed for at kontakte Danmarks Civile Hundeførerforening, hvor hundene er trænet i at opspore høreapparater.

Lykkes det ikke at finde dit tabte høreapparat, er der dog stadig hjælp at hente.

- De fleste firmaer tilbyder en udvidet garanti, som du kan tilkøbe. Vi råder alle til at have en eller anden form for dækning, for det kan blive vældig dyrt, hvis man skal ud at købe et nyt høreapparat, siger Lars Braüner.

Sådan er du forsikret

Vær opmærksom på, at du som forsikringskunde ikke er dækket, hvis du mister eller glemmer ting. Ønsker du dækning for mistet og glemt høreapparat, kan det være en god idé at kontakte din høreapparatsforhandler og få svar på, om du her er dækket. Og hvis ikke du har en forsikring så undersøge muligheden for at tegne en udvidet dækning hos din høreapparatsforhandler.

Tilvælg pludselig skade til din indboforsikring 

Du kan tilvælge en pludselig skade-dækning til din indboforsikring, som dækker, hvis dit høreapparat – eller andre indbogenstande – går i stykker på grund af en pludselig skade.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dine forsikringer, eller hvordan du er dækket.