Tæt på

Tilbage

Vi fortsætter de gode takter

01-08-2019

Vestjylland Forsikring kom ud af 1. halvår 2019 med et resultat på ca. 63 mio. kr. efter skat.

Vi kom ud af første halvår 2019 med et resultat på ca. 63 mio. kr. efter skat. Det er 55 mio. kr. mere end samme periode i 2018. At resultatet er langt højere end sidste år, skyldes endnu et solidt resultat fra forsikringsdriften, men i særdeleshed også et stærkt resultat fra investeringsforretningen.

På den positive side tæller det også, at antallet af nye kunder fortsætter med at stige. I de første seks måneder af 2019 har selskabet fået 2.000 nye kunder.

”Vores kerneforretning fortsætter med at vokse. Forklaringen er den samme som sidste år. Kunderne værdsætter det, vi er dygtige til: hurtig betjening såvel personligt som på nettet” siger Jørgen Ladekjær, direktør i Vestjylland Forsikring.

Mild vinter og få store skader

På skadesiden viser perioderesultatet, at Vestjylland Forsikrings skadesprocent for egen regning er 9% lavere end sidste år.

Ifølge Jørgen Ladekjær skyldes det blandt andet, at vi har haft en mild vinter, og at Vestjylland Forsik-ring har været ramt af færre store skader end forventet.

”Tallene vi taler om, er for første halvdel af 2019, og vi ved derfor endnu ikke, hvordan resten af året forløber. Men vi har da en forventning om at året bliver endnu et godt år for Vestjylland Forsikring ” si-ger Jørgen Ladekjær.

Investeringsvirksomheden

Investeringsvirksomheden gav et positivt resultat på 52 mio. kr., hvilket er ca. 57 mio. kr. bedre end sid-ste år.

”Resultatet er særligt påvirket af en gevinst på vores investering i Vestjysk Bank. Vi har solgt en del af vores aktier i Banken, hvilket betyder, at vores regnskaber ikke længere vil være så påvirkede af kurs-udviklingen på aktien. Vestjysk Bank er stadig en vigtig samarbejdspartner for os, og vi har derfor be-holdt en del af vores aktier i Banken” siger Jørgen Ladekjær.

Vestjylland Forsikring har nu en egenkapital på 520 mio. kr.