DMI varsler om kraftig regn og lokale skybrud. Klik her for gode råd til forebyggelse af skaderne. Har du brug for akut hjælp udenfor vores åbningstid, så ring på 70 15 10 11

Tæt på

Tilbage

Giv kulden modstand med friskt batteri og vinterdæk

15-12-2023

Når temperaturen falder, stiger aktiviteten hos SOS Dansk Autohjælp.

I den seneste uge med kulde leverede autohjælpen dobbelt så mange assistancer til kunder i Vestjylland Forsikring sammenlignet med andre uger.

Både døde batterier og sommerdæk har betydning for den markante stigning i brugen af autohjælp.

Vinterdæk øger sikkerheden

Den øgede autohjælp i den seneste periode med sne og frost skyldtes blandt andet biler, der var kørt fast og eller kørt af vejen. Sommerdæk kan ikke få hele skylden for det, men afdelingsleder Jesper Hebsgaard Pedersen hos Vestjylland Forsikring vurderer, at det er en medvirkende årsag.

”Det har faktisk en stor betydning, om man har fået vinterdæk på, da de har et betydeligt bedre vejgreb end sommerdæk. Bremselængden bliver også noget kortere med vinterdæk, og en pludselig opbremsning med sommerdæk kan være farlig ikke blot for chaufføren, men også passagerne og andre trafikanter,” siger han.

Tjek batteriet

I kuldeperioder oplever SOS Dansk Autohjælp også, at flere har brug for assistance, fordi bilens batteri er stået af.

”Gamle batterier falder simpelthen sammen, når det bliver frost. Og det kommer i sagens natur altid ubelejligt, når bilen ikke vil starte, og det er nødvendigt at tilkalde autohjælp.

Før batteriet står helt af, vil man ofte opleve, at der på fugtige kolde dage skal lidt mere til, før bilen tager ved og starter.

Vi kan derfor kun opfordre til, at man får tjekket og evt. skiftet batteriet, inden kulden igen sætter ind for alvor,” siger Jesper Hebsgaard Pedersen.

Se mere på Gode råd om biler og vintervejr