Tæt på

Tilbage

Vild med veteranbiler?

Det skal du have styr på, inden veteranbilsæsonen skydes i gang!

Når veteranbilsejere i denne tid slår øjnene op til sol og blå himmel, er det med et ekstra smil på læberne. Veteranbilsæsonen skydes nemlig i gang 15. marts, og det smukke forårsvejr indbyder til lange køreture og hyggelige veterantræf.

Men er der noget, man som ejer af en veteranbil, skal være særlig opmærksom på i denne tid?

Det har vi spurgt vognmand Claus Bjerregaard fra Videbæk om, der har arbejdet med veteranbiler de sidste 30 år. Der er flere ting man bør være opmærksom på ifølge Claus Bjerregård, som nedenfor kommer med fem tips og et bonusråd til alle veteranbilsejere.

Fem gode tips til at passe på veteranbilen

  1. Vask og polér bilen og gå den derefter igennem. Tjek dæktryk, bremse- og kølevæske, kobling, bremseslange, batterier og lignende. Kør nogle prøveture og tjek, om bilens styretøj er i orden, og at den bremser, som den skal.
  2. Inden du stiller bilen i vinterhi i garagen, skal du igen tjekke bilen efter som ved punkt 1. For er der noget, der skal repareres, er det rarest at få ordnet i løbet af vinteren.
  3. Rengør også undervognen for skidt og snavs. Hvis det ikke fjernes, men får lov at sidde vinteren over, kan det give grimme rustskader.
  4. Sørg for, at der en god gennemstrøm af luft i garagen. Ellers risikerer du mug, skimmel og lignende. Og læg gerne et tæppe hen over bilen, så mus og katte ikke ødelægger den flotte polering.
  5. Har du mulighed for at hænge bilen op på en lift over vinteren, undgår du, at hjulene bliver firkantede. Det kan dog også afhjælpes, hvis du regelmæssigt ruller bilen frem og tilbage.

Bonusråd: Husk din forsikring - og forsikringspapirer

For Claus Bjerregaard er veteranbiler en stor hobby med høj affektionsværdi. Derfor anbefaler han også, at man får sig en veteranbilforsikring, hvis nu uheldet skulle være ude.

Det er en god ide at have forsikringspapirerne i orden, og have dem på sig, inden man drøner ud på landevejen. Det er også vigtigt, at man har en godkendt ildslukker med i bilen, og at man generelt sætter sig grundigt ind i forsikringsreglerne.

Få din veteranbil eller klassiske bil forsikret hos Vestjylland Forsikring - læs meget mere her >

 

Du er altid velkommen til at kontakte os på 96 94 96 94 eller info@vestjylland.dk

Har du akut brug for hjælp uden for vores åbningstid, er du velkommen til at ringe på 70 15 10 11.

Vi står klar til at hjælpe vores eventuelle skaderamte kunder.